петок, 30. септември 2022. Вести денес: 174
home Занимливости

Дали сте знаеле дека во македонската азбука се содржани две зборчиња?

Дали сте знаеле дека во македонската азбука се содржани две зборчиња?

Македонската азбука ја учиме уште во предучилишна возраст, а потоа истата ја користиме целиот живот.

Но, ретко кој забележал дека во нашата азбука се кријат две зборчиња. Тоа се ЕЖ и ПРСТ.

Најнови вести

Коронавирус