четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 174
home Занимливости

Дали сте знаеле дека во македонската азбука има две зборчиња? Погледнете!

Дали сте знаеле дека во македонската азбука има две зборчиња? Погледнете!

Македонската азбука ја учиме уште во предучилишна возраст, а потоа истата ја користиме целиот живот.

Но, ретко кој забележал дека во нашата азбука се кријат две зборчиња. Тоа се ЕЖ и ПРСТ.

Коронавирус