четврток, 23. септември 2021. Вести денес: 145
home Занимливости

Да се убедат неверувачите на глобалното затоплување: Сонцето поблиску од било кога (ФОТО)

Да се убедат неверувачите на глобалното затоплување: Сонцето поблиску од било кога (ФОТО)

Фотографиите ги направила Европската-вселенска агенција која се фокусира на орбитата на Сонцето (СОЛО) која започна со работа рано годинава.

Новите фотографии од Сонцето се направени на 77 милиони километри одалеченост, а тоа спаѓа во досега најмала одалеченост на ѕвездата.

Постојат милиони други пламени ѕвезди кои би можеле да го заменат Сонцето, но не е познато дали неговот доближување функционира по некој лош механизам.

Сликите кои се прикажани, покажуваат дека сонцето било најблиску во Перихелион.

Вистинската причина зошто оваа ѕвезда е толку блиску до сонцето е токму глобалното затоплување, а тоа не може да се долови ни со телескоп.

Коронавирус