недела, 23. јануари 2022. Вести денес: 13
home Занимливости

Чувајте два мокри сунѓери во фрижидер, нивната намена е многу корисна

Чувајте два мокри сунѓери во фрижидер, нивната намена е многу корисна

Многумина го знаат советот кој вели ако вашето дете се удри, на местото да ставите маргарин за да не отече и помодре, но се сега се појави нов трик.

Доволно е да намокрите два сунѓери кои ќе ги ставите во кеса за замрзнување, и така спакувани да ги ставите во замрзнувач.

Треба да употребите чисти сунѓери кои ќе ги намокрите со обична вода и малку исцедени да ги ставите во кеса.

Доколку вашето дете се удри или повреди (при гребнатина, удар, помала расекотина) ставете го претходно замрзнатиот сунѓер на повреденото место.

Коронавирус