петок, 28. јануари 2022. Вести денес: 143
home Занимливости

БРЗ ТЕСТ: Ако можете да ја решите оваа загатка, вие сте натпросечно интелигентни!

БРЗ ТЕСТ: Ако можете да ја решите оваа загатка, вие сте натпросечно интелигентни!

Оваа загатка е вистински предизвик. Станува збор загатка за мозокот што Јапонците ја дизајнирале за своите студенти. Меѓутоа, кога се појави на Twitter, многу возрасни се обидоа да ја решат, но без успех.

Дали ќе можете вие? Еве ја задачата:

Ако, како и повеќето, се обидовте да ги одземете броевите од горниот ред од долниот ред, добивте решение 15 – но тоа не е точен одговор!

Ќе го добиете вистинското решение со собирање на цифрите на два броја за да го добиете третиот во кругчето – 9 +++ 7 + 2 = 27, потоа 4 + 5 + 2 + 7 = 18 и така натаму, па ќе дојдете до бројот што недостасува – 12, т.е. (3 + 6 + 2 + 1 = 12).

Деталното објаснување можете да го видите на видеото:

Коронавирус