петок, 31. март 2023. Вести денес: 136
home Занимливости

Бројот ја открива вашата ментална возраст: Колку кучиња има на сликата?

Бројот ја открива вашата ментална возраст: Колку кучиња има на сликата?

Се што треба да направите е да ја погледнете фотографијата и веднаш, без многу размислување, да кажете колку кучиња гледате на неа!

Минималниот број на кучиња што луѓето ги забележуваат на фотографијата е четири, додека некои гледаат дури седум. Оние што гледаат седум кучиња, се многу млади во душата, а нивната ментална возраст е од 10 до 20 години. Еве што покажуваат другите броеви:

Ако гледате 4 кучиња

Менталната возраст на лицето кое гледа четири кучиња е од 20 до 25 години. Овие луѓе се уметници и сакаат да прочитаат добра книга. Не сакаат премногу бучава, но уживаат додека пијат кафе во некое кафуле.

Ако гледате 5 кучиња

Овој број покажува дека мозокот на личноста има помеѓу 25 и 30 години. Луѓето кои забележуваат пет кучиња не сакаат да ги комплицираат работите, имаат мал круг на пријатели и не запаѓаат често во неволји.

Ако гледате 6 кучиња

Луѓето што гледаат шест кучиња се на ментална возраст помеѓу 30 и 40 години. Тие се стабилни и приземјени и често знаат да ги прашаат пријателите за совет.

Ако гледате 7 кучиња

Оние што гледаат седум кучиња се уште се деца во душата. Нивната ментална возраст е помеѓу 10 и 20 години. Ова значи дека тие се малку наивни, едноставни и љубезни.

Во која група се пронајдовте себеси?