понеделник, 25. мај 2020. Вести денес: 102
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Занимливости

БИЛКИ: Смесата се прави за една минута, а желбата за пушење ќе ја снема за цел живот

БИЛКИ: Смесата се прави за една минута, а желбата за пушење ќе ја снема за цел живот

Во текот на денот треба да испие целата содржина на теглата. Конзумирајте секој ден додека желбата за пушење целосно не ја снема.

Антониа Сципина, лекарка од Русија, им советува на своите пациенти како да престанат со пушењето. Според неа, оваа смеса ја убива скеоја желба за пушењето, а подготовката е прилично едноставна.

Потребни ви се суви листови од тегавец (боквица).

Подготовка:

Неколку листови се ставаат во тегла и се покриваат со половина литар провриена вода.

Во текот на денот треба да се испие целата содржина. Конзумирајте скеој ден додека вашата желба за пушење целосно не престане.

Докажано е дека билката ја намалува потребата на телото за никотин.

Првите резултати би требало да ги почувствувате по седум дена. Постои голема веројатност по еден месец вашата желба за пушење целосно да ја снема. Доколку тоа не се случи, продолжете додека не престанете со пушењето.

Коронавирус