вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 0
home Занимливости

Бидете добро информирани: Ова се најголемите заблуди за коронавирусот, особено прочитајте за алкохолот и кокаинот!

Бидете добро информирани: Ова се најголемите заблуди за коронавирусот, особено прочитајте за алкохолот и кокаинот!

Покрај загрижувачката статистика за бројот на нови пациенти, нови мерки за превенција и заштита од коронавирусот, ние сепак станавме жртви на многуте дезинформации за алатките, уредите и она што треба да го преземеме за да се заштитиме од потенцијална вирусна инфекција.

Еве некои од најчестите заблуди за коронавирусот и мерките што можат да го спречат или забрзаат:

  1. Сушачи за раце можат да го убиат новиот коронавирус – Невистина
  2. Употребата на ултравиолетови ламби за дезинфекција на рацете може да го убие новиот коронавирус – Невистина
  3. Прскањето на телото со алкохол или хлор може да го убие коронавирусот, ако веќе сте заразени – Невистина
  4. Домашните миленици можат да го шират коронавирусот – Невистина
  5. Употребата на е-цигари влијае на прогресијата на коронавирусот – Невистина
  6. Вакцините против пневмонија можат да ве заштитат од новиот коронавирус – Невистина
  7. Лукот може да спречи добивање на коронавирус – Невистина
  8. Кокаинот го убива коронавирусот – Невистина

 

Коронавирус