среда, 26. јануари 2022. Вести денес: 108
АКТУЕЛНО

Повторно над 2.000 заболени од коронавирус во земјава

home Занимливости

Балканско суеверие: Поради името на ресторанот никој не влегува во него

Балканско суеверие: Поради името на ресторанот никој не влегува во него

Еден газда на ресторан во околината на Нови Сад има проблем да ги натера гостите да дојдат во неговиот локал. Причина за тоа, верувале или не е името на објектот.

Тој има необично име „Развод брака“.

Многумина од суеверие дека ќе им се случи и ним истото, не ни помислуваат да влезат, додека пак други кога ќе дојдат до влезот не се осудуваат да зачекорат внатре.

Попусти се убедувањата дека името на кафеаната е само добар штос и оти го видел кога бил на работа во Италија и дека ниту нему ниту на никој од гостите нема да им се случи ништо слично.

Коронавирус