понеделник, 12. септември 2022. Вести денес: 164
home Занимливости

Американка матурираше на 94 години

Американка матурираше на 94 години

Грејс Смит е Американка која го привлече вниманието на сите медиуми откако матурираше на 94-годишна возраст. Таа го напуштила училиштето кога имала 16 години, во 1942 година, кога нејзиниот сопруг отишол да се бори и сега решилa да ги заврши. „Подобро poдоцна отколку никогаш“, рече Грејс, која заврши средно училиште во присуство на децата, внуците и правнуците.

Грејс 30 години работела како возач на автобус во Медисон и секогаш разговарала со своите деца кога не им оди добро на часовите.

„Иако таа самата не завршила училиште, нас ни велеше дека мора да завршиме школо, бидејќи тоа е важно“, вели една од нејзините внуки.

Коронавирус