четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 145
home Занимливости

Ако за помалку од 25 секунди можете да ја забележите синооката лисица во оваа оптичка илузија – вие сте рекордер!

Ако за помалку од 25 секунди можете да ја забележите синооката лисица во оваа оптичка илузија – вие сте рекордер!

Можете ли да го срушите рекордот во пронаоѓањето на единствената лисица која нема кафени очи?

Љубителите на оптичките илузии останаа прилично фрустрирани обидувајќи се да ја забележат синооката лисица во рекордно време.

Меѓу групата лисици има едно суштество кое се издвојува, бидејќи нема кафени очи.

Но, иако звучи лесно да се најде синоока лисица, прашањето е дали можете да ја уловите за помалку од 25 секунди.

Според лукавите креатори на оваа илузија, „Book an Eye Test“, во просек се потребни една минута и 13 секунди за да се реши една загатка. Но, еден „играч“ успеа да ја пронајде единствената лисица за само 25 секунди.

Тоа значи дека доколку успеете да го забележите животното за пократко време, ќе бидете рекордер.

Ако сеуште се трудите да го видите, погледнете малку налево.

Сè уште не можете да го најдете? Погледнете подолу!

Коронавирус