четврток, 26. јануари 2023. Вести денес: 188
home Занимливости

7 ЗНАЦИ ДЕКА ВО ДОМОТ ВИ СЕ НАСОБРАЛА ЛОША ЕНЕРГИЈА: Еве како веднаш да ја исчистите – потребно ви е и малку темјан!

7 ЗНАЦИ ДЕКА ВО ДОМОТ ВИ СЕ НАСОБРАЛА ЛОША ЕНЕРГИЈА: Еве како веднаш да ја исчистите – потребно ви е и малку темјан!

За да утврдите дали премногу негативна енергија се собрала во куќата, не ви требаат посебни вештини или способности, само треба да обрнете внимание на некои знаци.

Еве неколку сигнали дека премногу негативна енергија има акумулирано во вашиот дом:

Често расипување на уредите во куќата

Проблеми со електрична енергија

Растенијата во куќата венеат без причина.

Појава на непријатен мирис (честопати без причина)

Проблеми со вода и цевки

Чести конфликти и слаба комуникација помеѓу членовите на семејството

Повторување на лоши соништа

Ако препознаете барем четири од горенаведените знаци, тогаш треба да размислите за чистење на просторот со енергија. Како да го исчистите просторот од негативна енергија?

Постојат многу едноставни начини на кои секој може да примени, а еве неколку од нив:

Медитацијата и афирмациите се одличен начин да го исчистите вашиот дом од негативна енергија. На овој начин, можете да ги исчистите и мислите и енергијата во просторот за живеење.Пожелно е да се прави ова секој ден, тогаш ризикот за полнење на просторот со негативна енергија е значително намален.

Исчистете го нередот! Соберете го целото ѓубре, сите скршени и непотребни работи и фрлете ги или рециклирајте ги. Измијте ги огледалата, подовите и мебелот. Обрнете посебно внимание на аглите на куќата. Голема количина на енергија се акумулира таму.

Исто така е важно редовно да се вентилираат просториите и да се пушти свеж воздух во домот. Ова помага позитивната енергија слободно да циркулира низ целата куќа.

Последната фаза е да ставите во куќата работи што привлекуваат позитивна енергија. Најлесен начин е да користите темјан. Оваа миризлива смола, темјан, ви овозможува да активирате позитивна енергија во себе, како и во вашиот дом. Запалете темјан и исчистете го вашиот дом од лоша енергија.