петок, 22. октомври 2021. Вести денес: 88
home Занимливости

15 имиња за момчиња и девојчиња кои значат „среќа“

15 имиња за момчиња и девојчиња кои значат „среќа“

Во многу култури постои верување дека со давање на вистинското име, на детето може да се влиаје колку среќа ќе има во животот.

Со годините, верувањата полека се претвораат исклучиво во симболика. Но, многу родители и денес внимаваат на значењето на името на детето, не толку поради празноверие, туку поради желбата името да има некое значење.

Во продолжение прочитајте ги 15 имиња за девојчиња и момчиња кои во некои култури значат „среќа“ или „среќен“.

За девојчиња

Алиса

Едита

Дита

Алегра

Хана

Ада

Летиција

Уна

Беатрис

Аида

За момчиња

Едгар

Едуардо

Марнин

Фелицијан

Арнан

Локални избори 2021