сабота, 16. јануари 2021. Вести денес: 96
home Занимливости

10 работи поради кои жените сакаат постари мажи

10 работи поради кои жените сакаат постари мажи

Почесто слушаме како мажите зборуваат за тоа дека веќе не се во младоста, односно дека им сметаат годините. Мажите поради тоа стануваат депресивни, бидејќи мислат дека не се веќе привлечни за женската популација.

Меѓутоа, анкетата спроведена во Америка покажала дека 65 отсто од девојките посакуваат постари мажи. Девојките кои го потврдиле тој одговор, објасниле зошто е тоа така, односно зошто проќелавите и постари мажи се клучот за нивното срце.

Иако причините се многубројни, ние ги издвоивме 10-те најважни поради кои старите мажи претставуваат магнет за девојките.

  1. Позрели се
  2. Знаат што сакаат 
  3. Финансиски се постабилни
  4. Подобри се во брак
  5. Поодговорни се за женските работи
  6. Харизматични
  7. Обезбедуваат сигурност
  8. Се разбираат во повеќе области
  9. Знаат како да се однесуваат спрема жената
  10. Не драматизираат

Извор: friday.mk

Коронавирус