четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 177
home Занимливости

10 минути бранел сам: Голман не забележал дека натпреварот е прекинат поради густа магла (ФОТО)

За време на лига турнир во 1937 година, легендарниот голман Сем Бартрам речиси 10 минути бил сам на теренот.
10 минути бранел сам: Голман не забележал дека натпреварот е прекинат поради густа магла (ФОТО)

Ова е историска фотографија од 1937 година која носи интересна приказна за легендарниот голман Сем Бартрам и маглата.

За време на лига турнир во 1937 година, легендарниот голман Сем Бартрам речиси 10 минути бил сам на теренот.

Тој не успеал да види дека натпреварот е прекинат поради густата магла.

 

Коронавирус