четврток, 6. октомври 2022. Вести денес: 194
home Занимливости

10 италијански имиња за деца кои може да ви се допаднат

10 италијански имиња за деца кои може да ви се допаднат

Трендовите во одбирање на имињата за деца се менуваат со годините. Некогаш се популарни традиционалните, некогаш библиските имиња, а некогаш странските имиња.

Кои се десетте најпопуларни имиња за деца во Италија?

За девојчиња:

Лука – значи „светло“, „носител на светлото“, „роден при заоѓање на сонцето“

Еленора – „сјајна“, „јасна“

Алегра – „весела“, „жива“

Изабела – „божјо ветување“

Серена – „смирена“, „мирољубива“

За момчиња:

Ромео – „аџија“

Џани – „Бог е милостив“

Бернардо – „храбар како мечка“

Матео – „Божји дар“

Леонардо – „храбар како лав“

Коронавирус