вторник, 7. јули 2020. Вести денес: 192
МЕГА БОМБА

Нова аудио бомба: Се гледам со Вице, дадоа зелено светло да му се зaпaли колата, Трајче Заев даде црвен картон да не работи ништо

home Технологија

Важна и загрижувачка информација за сите кои користат Фејсбук

Важна и загрижувачка информација за сите кои користат Фејсбук

Научниците тврдат дека после одредено време на користење на социјалната мрежа Фејсбук можат да се почувствуваат симптоми на клиничка депресија.

Веќе подолг период се зборува за тоа како Фејсбук влијае врз здравјето на популацијата која прилично време поминува пред мониторите на социјалните мрежи, особено на Фејсбук. Направени се бројни студии на тема „Лошото влијание на Фејсбук врз вашето ментално здравје“.

Последните истражување се вчудоневидувачки – Фејсбук може да предизвика депресија, односно, после одредено време од користењето корисниците можат да почувствуваат симптоми на клиничка депресија.

Важно е и колку време корисниците поминуваат споредувајќи се себеси со другите корисници на оваа мрежа.

Најголем проблем претставува споредбата во кој одреден корисник е помалку успешен или помалку задоволен од својот живот во однос на другите корисници.

На тој начин после одредено време корисниците почнуваат да чувствуваат симптоми на клиничка депресија, а да не се ни свесни дека причина за тоа е токму споменатата социјална мрежа.

Парламентарни избори 2020