сабота, 17. април 2021. Вести денес: 0
home Технологија

Вакво нешто се очекуваше од Youtube, воведуваат нова можност

Вакво нешто се очекуваше од Youtube, воведуваат нова можност

Иако сè уште е една од најпопуларните видео платформи, YouTube сепак мора постојано да воведува нови функции, за да држи чекор со конкуренцијата.

Затоа YouTube воведува една долгоочекувана опција – можност за правење видеоисечоци, односно краток дел од видеото што ќе може да се сподели со едноставно испраќање линк.

Засега, како што објавија порталот Digital Trends, оваа функција е овозможена само за одреден број креатори на содржини кои учествуваат во бета програмата.

Скратувањето видеа, во моментов, е можно само преку апликации со Android или десктоп компјутери, а самиот клип може да трае од 5 до 60 секунди.

Откако ќе се избере иконата „ножички“, се појавува слајдер, а потоа креаторите може да изберат кој дел од видеото сакаат да го исечат, а потоа да стават име до 140 карактери.

Коронавирус