вторник, 2. јуни 2020. Вести денес: 108
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Технологија

Скајп во време на коронавирусот го користат 40 милиони луѓе

Скајп во време на коронавирусот го користат 40 милиони луѓе

Апликацијата на Мајкрософт Скајп е една од платформите кои од почетокот на пандемијата со коронавирус има зголемен процент на користење.

Компанијата објави дека користењето на Скајп е зголемено за 70 проценти и во последниот месец го користат 40 милиони лица.

Во однос на времето пред прогласување на пандемијата, сега бројот на минути поминати во видео разговори преку оваа апликација е зголемено за 220 проценти.

Коронавирус