недела, 9. мај 2021. Вести денес: 128
home Технологија

Шест начини да ослободите меморија на телефонот, а да не ги загубите податоците

Шест начини да ослободите меморија на телефонот, а да не ги загубите податоците

Документи, видео снимки, фотографии, апликации – секојдневние во речиси сечиј телефон.

Многумина од вас неретко се соочуваат до полна меморија на своите мобилни телефонот. Овие шест мали трикови кои ќе ги прочитате во продолжение ќе ви помогнат да ослободите дел од вашата меморија, а важните податоци кои ги имате да ви бидат зачувани.

1.Избришете ги апликациите кои не ви потребни, односно не ги користите

2.Бришете ја кеш меморијата

3.Користете мемориска картичка доколку имате можност

4.Важните содржини префрлете ги на друг уред

5.Оптимизирајте го телефонот

6.Избришете ги непотребните фотографии и видео снимки

Коронавирус