четврток, 6. октомври 2022. Вести денес: 0
home Технологија

Се појави видеоигра за Брегзит

Се појави видеоигра за Брегзит

Замислете дека сте дел од Брегзит. Ова е веќе достапно за кој било Европеец што ќе ја набави новата видеоигра, која го симулира животот по излегувањето на Велика Британија од Европската Унија.

Играчите од земјите членки на ЕУ по подолго време ќе видат како изгледа протерување од некоја држава, пасошки контроли, повеќе бариери…

Авторите сметаат дека нема ништо лошо во тоа – во гејмерството да се  внесе и политика.

МИА

Коронавирус