петок, 3. февруари 2023. Вести денес: 167
home Технологија

Ова се 5-те најиритирачки фрази во електронските пораки

Ова се 5-те најиритирачки фрази во електронските пораки

Компанијата „Адоуб“ спроведе социолошко истражување околу тоа кои фрази во електронските пораки намногу ги нервираат примателите, во коешто учествувале над илјада Американци.

За една четвртина од испитаниците, најиритирачки е изразот „Не сум сигурен дека вие сте ја виделе мојата последна порака”. На второ место на листата е фразата „во моето последно писмо“, којашто ги нервира 13 отсто од Американците.

Следат: „Во нашиот разговор“ (11 отсто), „Има новости по ова прашање“ и „Се извинувам за двојната адреса на електронската пошта“.