среда, 18. мај 2022. Вести денес: 0
home Технологија

Ова е најкористената лозинка во 2017

Ова е најкористената лозинка во 2017

И покрај големиот број предупредувања и потсетување од страна на експертите да се обрне внимание околу лозинките кои се користата, голем број луѓе и натаму својата приватност ја доверуваат на лозинката која прва ќе им падне на ум.

Поради ова најчестата користена лозинка во 2017 година не е никакво изненадување.

Втора година по ред, најкористена лозика е „123456“.

Во текот на 2017 имаше голем број на хакирања и одвив на сигурносни информации, а истражувањето покажало дека споменатата лозинка била најпопуларен избор кај корисниците кои биле мета на ваквите напади.

На второ место по популарност е зборот „password“ како лозинка.

 

Коронавирус