недела, 1. октомври 2023. Вести денес: 66
home Технологија

Основачот на Binance тврди дека секој ќе користи криптовалути за 20 години

Основачот на Binance тврди дека секој ќе користи криптовалути за 20 години

Секој ќе користи криптовалути за помалку од 20 години, вели основачот на водечката светска берза за криптовалути, Бајанс (Binance), Чангпенг Жао.

Тој вели дека криптовалутите се „иднината на финансиската индустрија“ и дека ќе ги зајакнат националните економии ширум светот, како и дека ќе бидат широко користени за помалку од 20 години, соопшти Центарот за меѓународна соработка и одржлив развој (CIRSD).

„Околу пет проценти од населението на планетата моментално работи со криптовалути, а за да се зголеми тој број, неопходно е да се воспостават правила кои ќе придонесат за безбедноста и ќе привлечат нови луѓе. „Америка отиде најдалеку во справувањето со криптовалутите и многу американски банки ги прифаќаат“, рече Чангпенг, познат и како Кси-зи (CZ).