петок, 19. април 2019. Вести денес: 120
Во живо

Митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Штип во 20:30 часот

home Технологија

Нови забрани од Фејсбук: Ова не смеете да го објавувате поради голотијата

Нови забрани од Фејсбук: Ова не смеете да го објавувате поради голотијата

Музејот на историја и уметност во Женева соопшти дека Фејсбук забранил фотографии на делумно разголени статуи на Венера и акт на маж на колена кои тие имале намера да ги објават на својата страница.

Музејот впрочем и на својата Твитер страница објави дека изложбата „Цезар и Рона” ќе биде отворена в петок и ќе трае три месеци приложувајќи ги споменатите фотографии.

Но, тука се нагласува и дека „Фејсбук во тоа ги спречил, поради голотијата на сликите”.

За секој случај, и сликите на Твитер се цензурирани со натпис-ленти. (МИА)