вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 13
home Технологија

Нова платформа на Фејсбук за следење на американските претседателски избори

Нова платформа на Фејсбук за следење на американските претседателски избори

Компанијата Фејсбук лансира платформа „Изборен информативен центар“ со цел на американските гласачи да им овозможи без потешкотии да ги следат и учествуваат во предизборните активности пред претседателските избори во САД, што ќе се одржат во ноември.

– Платформата ќе им овозможи на гласачите лесно да се поврзат со Фејсбук и со Инстаграм и лесно да дојдат до сигурни информации за работата на изборните единици, како и да ја избегнат изложеноста на лажни информации, соопшти Фејсбук. (МИА)