сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 98
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Технологија

Коронавирусот донесе низа промени на Вибер

Коронавирусот донесе низа промени на Вибер

Вибер во текот на последните недели забележал раст на бројот на пратени групни пораки за 134 отсто во однос на последната недела на јануари, а бројот на групни повици е зголемен за 370 отсто.

Бројот на нови дневни корисници на Вибер во март пораснал за 18 отсто, а просечното траење на повиците е за 35 отсто подолго.

Во апликацијата се воведени и промени меѓу кои е и бројот на учесници во групни аудио повици е зголемен од 5 на 20 луѓе истовремено.

Исто така, воведени се и нови стикери „Остани дома“.

Коронавирус