петок, 19. април 2019. Вести денес: 120
Во живо

Митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Штип во 20:30 часот

home Технологија

Корисниците на интернет едвај ги дочекаа: Погледнете ги новите 230 емотикони (ВИДЕО)

Корисниците на интернет едвај ги дочекаа: Погледнете ги новите 230 емотикони (ВИДЕО)

„Јуникод консорциум“ претстави 230 нови емотикони за оваа година, од кои 175 претставуваат луѓе и делови од човечкото тело.

Отсега бојата на кожата и полот на двојките ќе може да се комбинираат произволно со повеќе од 70 варијанти.

Одборот кој одлучува се состои од големи технолошки компании, како „Епл“ и „Гугл“. Но, секоја компанија на свој начин ги претставува емотиконите, со мали отстапки.