понеделник, 17. јануари 2022. Вести денес: 134
home Технологија

Инстаграм планира да го скрие бројот на лајкови на објавена фотографија

Инстаграм планира да го скрие бројот на лајкови на објавена фотографија

Социјалниот медиум Инстаграм е во план до го скрие бројот на лајкови на дадена фотографија, така што публиката нема да може да дознае кои тип на луѓе ја имаат лајкувано фотографијата.

Необјавената карактеристика која што јавно се криеше со денови, беше забележана од страна на програмерот Џејн Вонг, кој потврди дека Инстаграм сака своите следбеници да се фокусираат на тоа што го споделуваат, а не само да се концентрираат на бројот на лајкови кои ќе ги остварат на фотографијата.

Само лицето кое што објавило фотографија, ќе има можност да го види бројот на лајкови добиени на таа слика.

 

Ова претставува голема промена за тоа како функционира Инстаграм платформата, за која верувам многумина ќе бидат незадоволни.

Коронавирус