сабота, 30. септември 2023. Вести денес: 7
home Технологија

Гугл Хром го добива најважното ажурирање во последните неколку години

Гугл Хром го добива најважното ажурирање во последните неколку години

Гугл Хром, барем според матичната компанија, добива големо ажурирање на самиот крај на 2020 година.

Поточно, зборовите користени за да се опише ова беа „најважното ажурирање во последните неколку години“.

Првата промена се однесува на табовите – активните секогаш ќе одат први, а другите ќе бидат „споредни“.

Според Гугл, на овој начин уредот ќе се вчита пет пати побрзо.

Понатаму, интернет пребарувачот ќе работи 25% побрзо отколку порано и ќе користи помалку RAM меморија.

Потоа, „Tab search“ конечно ќе биде имплементиран. Ќе можете да ги видите сите моментално отворени јазичиња, без оглед во кој прозорец се наоѓаат.

Chrome Actions ќе помогнат просторот за внесување на адресата на саканата веб-страница – т.н. „address bar“, да работи побрзо и поефикасно.