четврток, 23. септември 2021. Вести денес: 107
home Технологија

„Гугл“ ги забранува: Нема веќе да има апликации за купување сексуални услуги на интернет

„Гугл“ ги забранува: Нема веќе да има апликации за купување сексуални услуги на интернет

„Гугл“ ќе ги забрани апликациите „за компензирани сексуални односи (т.е. sugar dating)“, кои служат за продавање и купување сексуални услуги на интернет.

Се работи за платформите „Sugar Daddy“, „Elite Millionaire singles, „SeekingArrangement“, „Spoil“. Интернет-концептов е таков што, поимотни мажи (најчесто и повозрасни), бараат помлади девојки и жени заради секс за пари.

Отстранувањето е дел од новата политика на „Гугл“ за ограничување на сексуалните содржини.

Забраната стапува во сила на 1 септември оваа 2021 година. (МИА)

Коронавирус