среда, 21. април 2021. Вести денес: 132
home Технологија

Фејсбук сака да го сокрие бројот на „лајкови“

Фејсбук сака да го сокрие бројот на „лајкови“
Vector 3D Social Network Like Icons Abstract Conceptual Illustration Isolated on White Background. Design Elements for Web, Internet, App, Advertisement, Promotion, Marketing, SMM, CEO, Business

Истражувачи на апликации пронашле во Андроид Фејсбук – код опција, која ги сокрива бројот на лајкови, баш како што тоа планира да го направи Инстаграм.

Со активација на овој код се сокрива бројот на лајкови за сите, освен за оној кој го објавил статусот. Сите останати ќе видат само неколку лајкови од своите пријатели и дека и останатите ја лајкувале објавата, но не и колку точно лајкови има.

Фејсбук после ова откритие потврдиле за медиумите дека навистина планираат да спроведат тестирање за сокривање на лајковите од Фејсбук објавите, но тестот сè уште не почнал.

Во зависност од реакциите на корисниците, Фејсбук би го унапредил овој систем и на крајот ќе го пушти кај сите или ќе го отфрли.

Коронавирус