вторник, 27. октомври 2020. Вести денес: 6
home Технологија

Фејсбук отстранува здравствени групи поради дезинформации

Фејсбук отстранува здравствени групи поради дезинформации

Фејсбук повеќе нема да им препорачува на корисниците одредени здравствени групи на таа социјална мрежа, соопшти компанијата во обид да ги спречи дезинформациите кои се објавуваат во такви групи.

Исто така, Фејсбук смета дека корисниците треба да ги добијат вистинските здравствени информации исклучиво од веродостојни извори.

Минатата година компанијата отстрани повеќе од милион групи кои ја нарушија политиката на Фејсбук со дезинформации и штетни содржини, објавено е на блогот на Фејсбук.

Компанијата исто така започна да ги отстранува дезинформациите за пандемијата на коронавирусот, кои би можеле да бидат исклучително штетни. (МИА)

Коронавирус