недела, 9. мај 2021. Вести денес: 82
home Технологија

Апликации кои најмногу се користат од Play Store…

Апликации кои најмногу се користат од Play Store…

Google продавницата за мобилни апликации секој ден расте и постојано се развиваат, а еве кои се најпопуларни кај корисниците.

Фејсбук е најпопуларна апликација на Андроид. И покрај толку многу скандали кои се појавија поврзани со Фејсбук, оваа апликација и понатаму владее на Google Play Store.

После Фејсбукот на второ место се наоѓа апликацијата Месинџер која што исто така потекнува од Фејсбук. На третото место, за многумина изненадувачки се најде ВатсАП која е најпопуларна апликација за четување. И оваа апликација потекнува од Фејсбук.

Дури на четврто место е Инстаграм, а на петото место е Скајп.

Следни кои следуваат се Твитер, Кенди Краш, Снепчет…

Коронавирус