четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 140
home Технологија

Ако споделите ваква содржина на Фејсбук, може да завршите во затвор

Ако споделите ваква содржина на Фејсбук, може да завршите во затвор

На социјалните мрежи во денешно време се споделуваат секаков вид на датотеки, меѓу кои што се споделуваат и видео снимки и фотографии од сексуално експлицитни сцени, па од таму можеби ќе ве заинтересира оваа случка која што засега ја има спроведено само данската полиција.

Полицијата поднела обвинение против повеќе од 1500 лица кои што се на возраст од 15 или повеќе години, а ширење на видео снимки и слики со сексуална содржина на социјалните мрежи.

Се започнало кон крајот на минатата година кога Фејсбук ја алармирал Американската полиција за два видеозаписи и фотографии со сексуално експлицитна содржина која што корисниците ја споделувале на Messenger. Полицијата од САД ги алармирала колегите во Данска и така започнала целата приказна.

Коронавирус