недела, 25. октомври 2020. Вести денес: 0
home Љубов и секс

Зошто жените ја користат љубомората како оружје

Зошто жените ја користат љубомората како оружје

Жените многу често го прават партнерот љубоморен за да го задржат, но често тоа има негативен ефект. Тогаш зошто жените ја користат љубомората како оружје? Едно истражување покажа дека поголем процент од жените користејќи ја оваа тактика откриваат колку нивниот партнер е заинтересиран за нив.

Се започнуава со еден обичен флерт со момчето на шанкот, вработениот на бензиска… се со цел да се види реакцијата на партнерот. Но, треба да се внимава тоа да биде умерено. Доколку партнерот не покаже никаква реакција повеќе од јасно е дека тој и не е нешто посебно заинтересиран за партнерката.

Психолосите направиле една анализа и веруваат дека има неколку причини зошто жената ја користи љубомората како оружје. Првата причина е да проценат колку партнерот се заинтересиран за нив. Втората причина е да предизвикаат поголема посветеност од страна на партнерот. Кога тој ќе стане свесен дека неговата партнерка е посакувана и од други мажи, можеби и ќе се посвети повеќе на својата партнерка.

 

Коронавирус