среда, 14. септември 2022. Вести денес: 2
home Љубов и секс

Жените се посреќни кога имаат помлад партнер! А ова е идеалната во возраста…

Жените се посреќни кога имаат помлад партнер! А ова е идеалната во возраста…

Интересно истражување …

Жените кои излегуваат со мажи кои се значително помлади од нив, обично се посреќни и изгледаат посреќни од жените кои имаат постар партнер, покажа едно истражување на американски психолози.

Авторот на студијата, д-р Џастин Лемилер, испитал неколку стотици жени, вклучувајќи ги и оние кои излегувале со мажи постари од нив, помлади, но и на иста возраст.

– Се испостави дека дамите кои биле во врска со мажи помлади од нив околу десет години биле позадоволни од сите животни проблеми и дека биле посветени на нивната врска отколку жените кои биле во врска со постар партнер или врсник. Таквото олеснување веројатно е поврзано со женската доминација во врската – изјавил д-р Лемилер.

Истражувањата исто така покажаа дека мажите се среќни во таква врска и дека таквите парови имаат одлична основа за успешен брак и родителство.

Коронавирус