понеделник, 17. февруари 2020. Вести денес: 109
home Љубов и секс

Во текот на зимата мажите имаат поголема желба за секс, но и за романтика

Во текот на зимата мажите имаат поголема желба за секс, но и за романтика

Мажите имаат поголема потреба за секс во текот на зимата. Ова се резултатите на анкетата спроведена во САД, со помош на една апликацијата за онлајн врски.

Ова истражување опфатило 200 мажи на возраст од 20-37 години кои давале одговор на различни прашања поврзани со нивниот љубовен и сексуален живот, но и генерално.

Според резултати, во текот на зимата кај мажите расте желбата за секс, но и за нежност и романтика. Според лидерите на ова истражување, во текот на летото мажите ги прескокнуваат емоционалните врски и се трудат да се забававуваат. Но, во текот на зимата тие не можат да ја поднесат емоционалната и сексуалната празнина со која се соочуваат.