четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 187
home Љубов и секс

Ви требаат неколку секунди за да „прочитате“ еден маж: Еве како ќе знаете дали е доминантен или нема самодоверба

Ви требаат неколку секунди за да „прочитате“ еден маж: Еве како ќе знаете дали е доминантен или нема самодоверба

Ракувањето е вообичаен начин на поздравување во многу земји, а она што многумина не го знаат е дека начинот на ракување открива многу за една личност. Одредени стилови покажуваат дали сте доминантни, чувствителни или се сметате себеси за еднакви со другите – најдете се!

Ако сакате да го покривате грбот на личноста што ја поздравувате со другата рака кога се ракувате, тоа може да има две значења. Имено, политичарите често се ракуваат на овој начин бидејќи остава впечаток дека личноста е достојна за ваша почит, но ако така се ракувате при првата средба, ќе оставите впечаток на измамник.

Експертите за говор на телото велат дека дланката е свртена надолу, т.е. ако вашата рака е на врвот кога ракувате, тоа испраќа порака за супериорност. Тоа покажува дека имате блескава, силна личност и дека сакате да бидете доминантни. Од друга страна, ако најчесто се вртиш во манипулација, т.е. раката ви е одоздола, тоа покажува дека немате особено изразена и силна личност.

Веројатно веќе знаете дека најлош впечаток оставаат луѓето кои тивко и нежно се ракуваат при ракување, т.е. тие ја имаат таканаречената „мртва риба“ зафат. Така се постапува со луѓето на кои им недостасува самодоверба.

Коронавирус