петок, 24. јуни 2022. Вести денес: 143
home Љубов и секс

Три грешки кои ги правите со презервативите: Ги употребувате на погрешен начин и ја уништувате заштитата

Три грешки кои ги правите со презервативите: Ги употребувате на погрешен начин и ја уништувате заштитата

Голем дел од паровите користат презервативи за време на сексот, но повеќето од нив го употребуваат на погрешен начин.

Дознајте ги грешките кои најчесто ги правите при користењето на ваков вид заштита.

1. Никогаш не треба да се отвори кондомот порано туку исклучиво пред самата употреба, бидејќи со стоењето се уништува латексот и може да пукнe за време на сексуалниот однос.

2. Ако не оставите доволно простор на врвот на кондомот каде што треба да се  задржи спермата, за време на сексуалниот однос тој ќе пукне. Затоа, бидете сигурни дека имате доволно простор на врвот.

3. Било каков вид на масло го уништува латексот, па кога користите презерватив, потрудете се да не користите лубриканти збогатени со масло, а ако имате потреба користете исклучиво лубрикант на база на вода.

Коронавирус