петок, 29. јули 2022. Вести денес: 128
home Љубов и секс

Со нив нема компромис: За овие работи во љубовната врска никогаш не се преговара

Со нив нема компромис: За овие работи во љубовната врска никогаш не се преговара

1. Посветеност

Важно е и двајцата партнери да бидат подготвени за посветеност. Понекогаш е потребно да се вложи многу напор во функционирањето на врската, и тој напор мора да биде заемен. Поточно, посветеноста кон врската и работата на врската мора да бидат меѓусебни, бидејќи само на тој начин врската може да напредува. Ако само едната страна се обиде, а другата се притиви, врската нема да има светла иднина.

2. Приврзаност

Може да биде физичко и емотивно, и обете се подеднакво важни за врската. Она што се цени се мали нешта што покажуваат наклонетост, а меѓу нив има, на пример, држење за рака и неочекувани мали комплименти. Со редовно покажување наклонетост, му покажуваме на партнерот колку е важен за нас и сакаме да го добиеме истото од него.

3. Редовна комуникација

Во здрава врска, секогаш можете да му кажете на вашиот партнер како се чувствувате без никакви проблеми, без страв од осуда или кавга. Секоја страна мора да има можност слободно да се изрази за добрите и лошите работи во врска.

4. Искреност

Сокривањето чувства или задржувањето на негативните емоции е многу штетно за врската. Затоа е важно да се практикува искрена комуникација и врска без лаги од почетокот на врската.

5. Јасни намери

Ако едната страна сака сериозна врска, а другата порелаксирана, веројатно не е најдобрата идеја да се влезе во таква врска. Најдобри врски се оние во кои партнерите имаат јасна визија за нивната врска и иста визија за заедничка иднина.

Коронавирус