сабота, 18. јануари 2020. Вести денес: 1
home Љубов и секс

Со кои мажи жените уживаат во кревет?

Со кои мажи жените уживаат во кревет?

Според резултатите од студијата објавена во PubMed, најновото истражување покажува дека жените доживуваат поинтензивни оргазми со мажи кои имаат солидна заработка и одлична смисла за хумор, пренесува Daily Mail.

Истражувањето е спроведено од психологот Џорџ Галуп, а во него учествувале хетеросексуални студентки во врска. Галуп со своите колеги ги испрашувал за тоа колку често доживуваат оргазми и повеќе детали за нивните партнери.

Резултатите откриле дека интензитетот на оргазмот влијаел на привлечноста на мажот, колку често воделе љубов и колку сексот бил задоволителен. Оние жени чии пријателки ги оцениле нивните партнери како привлечни доживувале поинтензивни оргазми, а мажите со широки рамена имале сексуално повеќе задоволени девојки.

Оние жени кои почнале помлади да имаат секс имале повеќе партнери, доживувале повеќе оргазми и биле позадоволни во сексот.

Истражувањето покажало дека кога станува збор за достигнување на поинтензивен оргазам во предност се оние жени кои имаат духовит и самоуверен партнер кој добро заработува. Професорот Галуп додава дека во студијата се идентификувани серија психолошки карактеристики на партнерите како мотивација, интелигенција, концентрација и одлучност. Духовитите мажи имале партнерки кои почесто иницирале секс, почесто имале односи, но тие жени и почесто доживувале оргазми, додаваат истражувачите.