недела, 29. ноември 2020. Вести денес: 90
home Љубов и секс

Сите знаат за поза 69, но дали сте ја пробале поза 70?

Сите знаат за поза 69, но дали сте ја пробале поза 70?

Поза 69 е позната на многумина, но дали сте слушнале за поза 70?

Оваа поза ни најмалку не наликува на бројот 70, но името го добила затоа што се работи за “понапредна“ верзија од поза 69. Додека поза 69 ја изведувате лежејќи, поза 70 се одвива во исправена положба така што мажот стои и ја придржува жената која нозете му ги има поставено околу вратот.

Оваа поза не е многу лесно да се изведе, но може да почнете така што мажот ќе клекне, а жената ќе му ги стави нозете околу вратот така што нејзиното меѓуножје ќе се најде пред неговото лице. Додека тој станува таа може да се придржува на рацете за да му помогне да ја подигне својата тежина, а неговите раце треба да се наоѓаат околу нејзината половина.

Доколку сте во малку подобра кондиција тогаш може да започнете така што вашата партнерка ќе направи стој на раце.

 

Коронавирус