петок, 29. септември 2023. Вести денес: 87
home Љубов и секс

Што треба да прават мажите за среќен брак?

Што треба да прават мажите за среќен брак?

Ако сакате да создадете навистина здрава заедница, вашиот брачен партнер треба да биде подготвен маестрално да одигра одредени улоги во вашиот живот, на пример овие 5 наведени во текстот.

  1. Најдобар пријател

Секоја жена сака мажот да ѝ биде најдобар пријател, да се смее со него, да му плаче на рамо, да ја разбира во сè. Кога е болна да ја негува и да се грижи за неа.

  1. Животен сопатник и учител

Жената го доживува мажот како партнер и очекува од него да е подготвен на предизвиците кои животот ги носи. На него сака да му се обрати кога ѝ е најтешко и кога ѝ е потребна поддршка. Од него очекува да го сподели неговото знаење со неа, да ѝ укаже на други гледишта во животот за заедно да ја согледаат целата слика.

  1. Психолог

Тој треба да биде подготвен да ве сослуша и да ви помогне да ги изнесете емоциите. Треба да биде покрај вас и да ви даде добар совет. Исто така, треба да биде подготвен да го остави сопственото его на страна и да ве послуша што имате да кажете.

  1. Принц од бајките

Животот не е бајка, но вашиот маж понекогаш може да биде принц и да не се срами да биде романтичен кога е во прашање неговата животна избраничка.

  1. Верен обожавател

Тој треба да верува во вас и да ве поддржува. Со таков човек може сè да постигнете.