понеделник, 18. јануари 2021. Вести денес: 76
home Љубов и секс

Што најмногу ги возбудува мажите кај женското тело?

Што најмногу ги возбудува мажите кај женското тело?

Уште многу одамна поимот фетиш бил познат во светот. Постојат различни виводови на фетиши кај луѓето. Некој предмет или пак дел телото… Според експертите секој човек има некој вид на фетиш, но можеби сеуште го нема откриено, или пак не сака отворено да зборува за него.

Според истражувањата кои ги пронајдовме на интернет, најприсутен фетиш кај мажите денеска се женските стапала. Овој фетиш најмногу се појавува кај мажите, но според истото истражување, присутно е и кај жените.

Уште во старата Грција, фетишот кон стопалата добил свој назив познат како подофилија. Овој термин е во широка употреба уште од 1220 година.

Постојат различни видови на фетиши на стапала. Некои од мажите сакат да ги лижат, некои само да ги галат, а во сексуалниот однос, познат е и еден термин, footjob кој е доста популарен денеска.

Коронавирус