вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 15
home Љубов и секс

Што е сродна душа?

Што е сродна душа?

Сродна душа не е некој што ве прави целосни.

Не, сродната душа е личност која ве инспирира да бидете целосни самите за себе.

Сродната душа е личност која никогаш нема да ве суди поради вашите мани.

Сродната душа ги гледа вашите остри рабови, ги гледа деловите од вас кои животот и љубовта ги излититле, ги гледа војните кои сте ги воделе и сепак исправено стои покрај вас.

Сродната душа стои покрај вас, додека вие одвнатре ги средувате вашите рани.

Сродната душа ве поттикнува полека и во свое време да ги лечите болките кои ве притискаат.

Сродната душа секогаш ќе ве поттикнува и инспирира да продолжите да се борите.

Сродната душа можеби нема да го направи овој свет поубав, но ќе ви помогне да откриете бои и радости кои никогаш претходно не сте ги забележувале.

Сродната душа нема да ги ви ги реши сите проблеми, нема да ја избрише суровоста на овој свет, но сепак ќе успее на своја начин да го направи овој свет, барем малку поубав.

Коронавирус