вторник, 22. јуни 2021. Вести денес: 7
home Љубов и секс

Што е поважно, секс или сон? Еве што мислат мажите…

Што е поважно, секс или сон? Еве што мислат мажите…

Американските генетичари дојдоа до овие заклучоци со набљудување на навиките за спиење на винските мушички.

Научниците ја набљудувале мозочната активност на винските мушички за време на парењето и спиењето. Мажите без сон не вложуваа многу напор во додворувањето, додека недостатокот на сон кај женските муви не влијаеше на желбата за секс.

Научниците велат дека женките не можат да си дозволат да пропуштат потенцијално добар маж, без оглед колку се уморни.

Иако истражувањето е направено на муви, научниците веруваат дека резултатот може да се примени и на луѓето.

ЕУРО 2020

Македонија