вторник, 26. октомври 2021. Вести денес: 159
home Љубов и секс

Што е најважното нешто по водењето љубов?

Што е најважното нешто по водењето љубов?

Јазикот на телото е многу тешко да се лажира или сокрие, и поради тоа можете да научите многу за вашето момче додека го набудувате неговото однесување по сексот.

За жените, гушкањето и галењето понекогаш е поважно од водењето љубов и за нив е многу важно како нивниот партнер се однесува во кревет, особено по сексуалниот однос.

Д-р Дејвид Гивенс наведува што открива однесувањето на мажот по сексот за него.

Привлечност

„Ако маж ве привлекува за време на секс, тој сака поголема блискост. Тој буквално ве привлекува кон неговиот најчувствителен дел, а тоа е вратот. Тоа е сигурен знак на доверба и приврзаност. Од друга страна, ако тој се залепи за твојата рака, тоа е знак дека тој е пасивен и очекува од тебе да одлучиш за сè “, објаснува Гивенс.

Се оддалечува

„Ако маж се оддалечи од вас веднаш по сексот, тоа е јасен знак дека тој не сака обврска. На овој начин, тој се одделува од вас и создава емоционално и физичко растојание “, забележува Гивенс.

Поза – лажица

Ако маж легне покрај вас во позиција на лажица откако водел љубов, тоа е показател дека е луд по вас, но и дека е малку посесивен. Како да направите разлика?

Ако тој ве засолнил и буквално ве прегрнал од сите страни, тоа е знак на доминација.

И, ако тој сака да го гали, така што ќе го прегрнеш во положба на лажица, тоа покажува дека тој сака да се грижиш за него.

Локални избори 2021