четврток, 26. ноември 2020. Вести денес: 52
home Љубов и секс

Шест работи за кои не треба да се зборува после сексот

Шест работи за кои не треба да се зборува после сексот

Составивме листа со теми за разговор за кои не треба да зборувате откако ќе имате секс со партнерот.

Доколку по сексуалниот чин сакате да зборувате со вашиот партнер, мора да ве предупредиме дека сте на чувствителен терен и дека некои теми најдобро е да ги избегнувате.

Не критикувајте ги вештините на партнерот/ката

Дури и доколку не сте многу задоволни, не критикувајте го вашиот партнер веднаш по самиот чин.

Искористете го тоа време за да размените нежност, а за можното подобрување и зачинување на сексуалниот живот разговарајте подоцна.

Не коментирајте го телото на партнерот

Доколку го предупредите партнерот дека повторно треба да се врати во теретана, ќе ги повредите неговите чувства и нема да сака да има интимни односи со вас бидејќи ќе се чувствува непријатно.

По сексот треба да разговарате за она што најмногу ви се допаѓа кај него.

Избегнувајте го разговорот за некои нерешени проблеми

Секој сака да остане опуштен и да одмори по сексуалниот чин. Затоа не го прекинувајте задоволството со некои неважни разговори од секојдневниот живот.

Не потсетувајте се на поранешните партнери

Споредувањето или сеќавањето на поранешните партнери секогаш е лоша идеја, а особено по сексот. Избегнувајте ја оваа тема.

Не прашувајте ги од каде го научиле тоа што го прават

Не треба да се потсетувате на поранешните партнери, но не треба да ги прашувате ни од каде ги научиле сите тие работи коишто ги прават во текот на сексот.

Заборавете на сериозните прашања за иднината на вашата врска

Особено доколку станува збор за врска која е на почетокот и сè уште не е сериозна. Доколку сакате да ги знаете намерите на партнерот, прашајте го за време на прошетката, вечерата итн.

 

извор: kajgana.com

Коронавирус