четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 155
home Љубов и секс

Се чувствувате ладно во врската? Овие прашања ќе ви помогнат повторно да се поврзете

Се чувствувате ладно во врската? Овие прашања ќе ви помогнат повторно да се поврзете

Денес, на скоро сите им е јасно дека отворената и искрена комуникација е камен-темелник на кој се гради остатокот од врската. Сепак, голем број луѓе во врска заглавуваат во комуникацијата.

Комуникацијата не е важна само кога станува збор за обични секојдневни работи што ви се случуваат вам или на вашиот партнер, туку е неопходна и кога станува збор за плановите за иднината, животните вредности, работите што ве возбудуваат и, се разбира, сексот. Пробивањето во подлабоките слоеви на сè од што сте создадени вие и вашиот партнер, ќе ве доведе до поголема и подлабока врска и некои нови нивоа на поврзаност.

Ако одберете отворено да разговарате за фантазии, желби, стравови, грижи, емоции и ранливости, ќе го покажете сето она што го носите во вас и таа искреност ќе ве поврзе не само емоционално, туку и физички. Сето ова ќе ви даде подобар и повеќе поврзан секс. На почетокот на врската, сексот и врската може да изгледаат совршени до тој степен што нема да мислите дека е можен ладен однос помеѓу вас и лицето со кое сте во врска.

Но, животот, со сите свои промени и фази, понекогаш носи „студени фронтови“, кои многумина ги доживуваат како опасности и потенцијални причини за прекинување. Токму во такви моменти е потребен отворен и искрен разговор, и ако обете страни заклучат дека студот е само моментален и дека тоа се случило поради животни ситници и недостаток на комуникација, постојат низа начини на кои можете да вратите искра во вашата врска. За подобар и поплоден разговор, што сигурно ќе резултира во поголема интимна поврзаност, подолу ви подготвивме 30 прашања на кои вие и вашиот партнер треба да одговорите.

30 прашања за подобар секс и поголема поврзаност со партнер

 • Што мислиш за време на мастурбацијата?
 • Што мислиш за гледање еротски филмови заедно?
 • Сексуална активност што те привлекува и сè уште не е реализирана?
 • Дали си заинтересиран за секс-играчки и ако да, кои?
 • Што мислиш за сексот преку СМС или телефонски повици?
 • Кое е твоето најдобро и најлошо сексуално искуство?
 • Која е твојата омилена работа во врска со сексот?
 • Што ти значи сексот?
 • Како изгледаше твоето прво сексуално искуство?
 • Дали имаш стравови што ги чувствуваш во врска со сексот?
 • Што мислиш за нашиот сексуален живот? На што треба да работиме?
 • Колку сметаш дека сексот е важен во врската?
 • Што за тебе е совршена врска?
 • Без што не можеш?
 • Дали во време на криза, одењето на терапија со партнер (со мене) би претставувало проблем за тебе?
 • Кое е едно нешто што секогаш ќе ја уништи врската?
 • Што би се случило ако не ми се допадне некој твој пријател?
 • На што треба да работиме во врската?
 • Што мислиш за врска на далечина? Дали би се согласил на ваква врска ако некој од нас добие работа во друг град или држава?
 • Дали нашето пријателство ти е исто толку важно како и нашата љубовна врска

Коронавирус